Hout uit Franse en Belgische bossen

Duurzaam hout

Hout uit duurzaam beheerde bossen

De Brandhoutfabriek wil een antwoord bieden op de problematiek van de import van minderwaardig hout uit niet duurzaam beheerde bossen uit het Oostblok. Daarom produceren wij enkel brandhout en aanmaakhout uit stammen die afkomstig zijn uit duurzaam beheerde Belgische en Noord-Franse bossen. Zo garanderen wij u duurzaam brandhout. In beide landen groeit voldoende hout om aan al onze behoeftes te voldoen, zonder het bospatrimonium stuk te maken. Gecombineerd met een goed bosbeheer, is brandhout een duurzame energiebron.

Wat zijn duurzaam beheerde bossen?

Bossen die duurzaam beheerd worden, staan onder het toezicht van verschillende overheidsinstanties. De natuurwaarden en de oppervlakte van deze bossen worden in stand gehouden door voldoende nieuwe bomen aan te planten, zodat het bosareaal niet afneemt. Natuurlijke bossen blijven onaangeroerd en kaalkap is niet toegestaan. Dankzij het gebruik van duurzaam hout kunnen onze kleinkinderen evenveel van onze bossen genieten als wij.

Duurzaam hout van bij ons

Duurzaam hout? Nee, duurzaam hout van bij ons! Wij gaan nog een stapje verder dan het gebruik van stammen uit duurzaam beheerde bossen. Ons hout komt uit bossen in België en Noord-Frankrijk. Door hout uit de nabijheid te gebruiken besparen wij energie en is er minder vervuiling door het transport.

Voor meer informatie over ons duurzaam hout neem gerust contact met ons op.

 

duurzaam hout

PRIJS EXCLUSIEF LEVERING

ZIE RUBRIEK LEVERING ONDERAAN

Openingsuren

Ma tot vr: 8u00 - 18u30
Za: 8u00 - 13u00

contacteer ons

https://www.debrandhoutfabriek.be/contact