Hout uit Franse en Belgische bossen

  • brandhout uit berk
  • brandhout van berk

Berk

€ 130,00

Bestel ons duurzaam brandhout uit berk

U wilt kwalitatief droog, halfdroog brandhout uit berk? Dan bent u bij ons aan het juiste adres.

Al ons brandhout komt uit duurzaam beheerde bossen in België en Noord-Frankrijk. Kwaliteit en duurzaamheid dragen wij hoog in het vaandel.

Eigenschappen van brandhout uit berk

Berk heeft weinig zuurstof nodig om te branden waardoor het weinig roet afzet. Door die geringe roetafzetting is berk het ideale brandhout voor kachels. Daarnaast laait berk hoog op tijdens het verbranden. Zo kunt u kijken naar een mooi vlammenspel terwijl u geniet van de heerlijke warmte.

Berk: zachte houtsoort

Berk is een loofboom met zacht hout. Dit in tegenstelling tot de hardhoutsoorten eik, es en beuk. Typisch voor zachte houtsoorten is dat ze heel veel warmte geven in een korte tijdspanne. Brandhout uit berk vat snel vuur en verbrandt ook snel. Daarom is deze houtsoort ideaal als aanmaakhout of als brandhout voor bijvoorbeeld speksteenkachels die zo heel snel opwarmen. Berk combineert ook heel goed met eik, omdat eik moeilijker vuur vat.

Wilt u meer weten over ons brandhout uit berk? Contacteer ons dan geheel vrijblijvend. Ontdek ook onze mobiele klief- en zaagmachines.