Hout uit Franse en Belgische bossen

  • Brandhout van beuk
  • brandhout uit beuk
  • Beste brandhout beuk

Haagbeuk-Beuk

€ 140,00

Bestel bij ons uw brandhout uit beuk

U bent op zoek naar brandhout uit beuk of haagbeuk? Bestel dan bij ons uw kwalitatief en duurzaam brandhout, verkrijgbaar halfdroog of droog.

De beuk en haagbeuk

Als vrijstaande bomen zijn de beuk en de haagbeuk gemakkelijk uit elkaar te houden. De schors van de beuk is grijs en glad terwijl de stam rond is. De haagbeuk daarentegen heeft een heel onregelmatige, donkergroene stam met ribbels en lijsten die in een spiraal naar boven lopen.

Beuk: hardhout

Beuk en haagbeuk zijn 2 klassieke hardhoutsoorten die in onze Belgische bossen vaak voorkomen. Een eigenschap van hardhout en dus ook van brandhout uit beuk of haagbeuk is dat het langzaam opbrandt en een hoog warmtegevend vermogen heeft. Brandhout uit beuk geeft daarbovenop een heel mooi vlammenspel waar u uren van kunt genieten. Van al het inheemse hardhout is haagbeuk de hardste. Het heeft het grootste calorische vermogen en geeft dus ook de meeste warmte af.

Bewaring

Bewaar zowel brandhout uit beuk als uit haagbeuk op een beschutte en goed verluchte plaats. Voor meer informatie over ons brandhout, neem gerust contact met ons op. Heeft u liever es, eik of berk? Ook dat bieden wij aan. Bekijk ons ruime aanbod.