Hout uit Franse en Belgische bossen

Ontdek onze soorten brandhout

Verschillende droogtegraden

Ontdek onze eigen geproduceerde, kwalitatieve en duurzame soorten brandhout. U kunt bij ons terecht voor brandhout uit beuk, eik, es en berk. Kijk gerust eens rond en maak uw keuze uit onze verschillende soorten brandhout in de volgende droogtegraden:

  • halfdroog
  • droog :  < 20 % vocht

Brandhout: duurzame energiebron

In combinatie met een goed bosbeheer zijn alle soorten brandhout een duurzame energiebron. Bomen halen CO2 uit de lucht en zetten die om in suikers met behulp van zonne-energie (licht en warmte). Deze suikers bevorderen de groei van de boom en zorgen zo voor meer hout. Wanneer het hout wordt verbrand, komt de erin opgeslagen energie vrij in de vorm van warmte en komt de CO2 terug in de lucht. Zo ontstaat er een gesloten cyclus.

Kwalitatief brandhout

De kwaliteit van brandhout hangt af van de houtsoort, de droogheid en de manier van klieven:

  • De ene houtsoort bevat meer energie dan de andere. Ook heeft elke houtsoort zijn eigen manier van branden. Zo geeft beukenhout een mooi vlammenspel dat lang aanhoudt, terwijl es heerlijk knettert.
  • Droog brandhout bevat maximaal 20% vocht. Zo niet is er bij de verbranding verlies van energie, omdat een deel van de energie verbruikt wordt om het overtollige vocht te verdampen.
  • Fijn gekliefd hout droogt sneller en vat sneller vuur dan grof gekliefd hout.

Ontdek de eigenschappen van onze verschillende soorten brandhout en kies het hout dat bij u past. Daarnaast bieden wij ook zelfgeproduceerd aanmaakhout aan. Voor meer informatie, neem vrijblijvend contact met ons op.